Home » » Cara menang kontrak atau sebutharga atau tender kerajaan

Cara menang kontrak atau sebutharga atau tender kerajaan

Anda mungkin biasa mendengar kontrak atau tender kerajaan bukan? Tidak terlintaskah di fikiran anda untuk join serta mendapatkan kontrak kerajaan ni? Mungkin and fikir susah dan tidak mempunyai syarikat sendiri.

Anda juga fikir, susah nak dapat kontrak kerajaan ni. Anda sebenarnya silap sebab cara nak menang kontrak kerajaan ni tidaklah susah mana. Jika anda ada  ilmunya, anda pun boleh dapat tender kerajaan bukan hanya sekali, malah berkali-kali kerana kerajaan  juga memerlukan produk dan perkhidmatan setiap masa untuk kementerian dan agensi kerajaan berfungsi dengan baik.

Mungkin anda fikir, kena ada kabel barulah senang dapat. Itu dulu mungkin la, sekarang tidak lagi kerana system pengurusan kerajaan telah di pertingkatkan. Anda juga ada peluang untuk menang kontrak kerajaan sama macam  orang lain. Tapi anda kena tahu rahsianya untuk menang dengan kerajaan ni.

menang kontrak kerajaan


Tips untuk menang tender kerajaan?


Nak sediakan produk atau perkhidmatan kepada kerajaan ni ada banyak caranya seperti pembelian terus, sebutharga dan masuk tender.

Anda tahu tak itu semua. Kalau tak tahu, anda kena siapkan diri dengan ilmu sebutharga kerajaan dulu sebelum mencuba sebab banyak yang anda perlu tahu.

Tetapi jika ada yang sudi berkongsi pengalaman 10 tahun sebagai kakitangan kerajaan dalam mengurus, mengendali dan menilai kontrak kerajaan , anda nak tak? Semestinya kan, saya pun nak juga dapatpengalaman 10 tahun handle kontrak ni.

Ini dah boleh short cut untuk menang kontrak kerajaan.

Banyak yang anda kena tahu untuk menang sebutharga kerajaan ni seperti:

Kat mana  nak dapat info tender. Kalau kat paper tu biasa tetapi kat mana boleh dapat info sebelum tender di keluarkan. Haa yang ni mahal ni sebab syarikat lain tak tahu tapi anda sudah tahu. Penting kan.

Cara nak guna eperolehan dan ebidding. Kerajaan sekarang dah menggunakan online system untuk tender atau kontrak ni. Anda kena tahu semua ni tapi jangan risau ada panduan langkah demo langkah yang di sediakan untuk anda.

Cara menang tender kerajaan

Kesilapan-kesilapan kontraktor ketika isi boring tender. Anda kena tahu ni supaya tender anda boleh di proses. Kalau isi boring pun salah atau tidak lengkap, macam mana nak menang tender kerajaan.

Bagaimana markah tender di berikan. Ini penting supaya anda dapat markah tinggi dan Berjaya dalam tender.

Belum ada syarikat, boleh juga ke?


Boleh. Jika anda baru nak berjinak-jinak masuk tender kerajaan, ada juga tip yang di berikan bermula daripada daftar syarikat hinggalah cara masuk tender beserta dengan template-template boring sekali.
Template seperti portfolio syarikat, pricing nak masuk tender, template invoice, tender dan cover letter di berikan percuma kepada anda. 

Anda Cuma perlu isi tempat kosong sahaja dengan ayat-ayat anda. Senang kan. Tak perlu upah mereka yang tahu untuk buat untuk anda sebab anda boleh buat sendiri dengan bantuan Panduan menang tender kerajaan ni.


Cubalah masuk tender kerajaan, mana tahu rezeki anda ada kat sini.


Terima kasih kerana membaca Cara menang kontrak atau sebutharga atau tender kerajaan. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan:



0 Komen:

Catat Ulasan

Featured post

Tip buat kerja separuh masa di rumah

Terdapat banyak cara untuk membuat kerja secara full time ataupun secara separuh masa di rumah. Dan dah ramai yang berjaya dan ramai juga...