Pemborong tudung online murah dan berkualiti

thumbnail

Jika anda berniat nak jual tudung online atau sudah mula jual tudung online, mesti anda nak tahu pemborong mana yang harga murah kan. Pemborong mana yang berpengalaman bagi tudung kepada penjual online tudung kan. Ini penting supaya anda boleh ambil stok tudung dengan harga yang murah dan kualiti tetap terjaga sebab dah ada yang Berjaya menjual tudung-tudung cari pemborong tudung ni hingga dapat jana income 5 angka sebulan. Sikit je 5 angka tu sebenarnya.

Jadi, kat mana nak dapat senarai pemborong tudung ni. Siapa yang sangup kongsikan sebab nanti anda akan jadi pesaing pula secara online kan. Ada penjual tudung yang ikhlas sanggup berkongsi pengalaman jual tudung online ni malah pengalaman 6 tahun dalam bisnes tudung anda boleh ikuti tetapi dengan sedikit bayaran. Masih berbaloi sebab ini pengalaman 6 tahun, anda boleh cedok dalam masa sehari sahaja.

Pemborong tudung online murah dan berkualiti


Terpulang kepada anda sendiri sebenar. Kalau anda nak cari pemborong tudung untuk bekalkan tudung untuk bisnes tudung anda secara online, anda boleh cari jkat google atau fb, mesti lah ada tetapi dalam banyak-banyak pemborong tudung tuh, yang  mana yang boleh dipercayai? Nanti kena tipu kan naya.


Jadi, sangat penting ambil tahu pemborong tudung yang murah dan berkualiti untuk memajukan bisnes tudung anda.

Anda boleh baca pengalaman seorang penjual tudung yang di bukukan dan paling menarik ada hadiah percuma lagi.

Cara buat bisnes jual tudung online

thumbnail

Tudung memang ramai orang jual secara online tetapi tak ramai yang Berjaya sebenarnya. Kena tahu cara buat bisnes jual tudung online yang betul jika  nak berjaya dan panduan untuk jual tudung online ni memang ada belambak di internet tetapi yang mana satu panduan tudung yang berkualiti? Sudah nak cari kan.

Cara buat bisnes jual tudung online ramai yang nak buat dan try sendiri-sendiri tanpa belajar dari orang lain yang lebih pakar sebab tu ramai yang gagal. Modal nak jual tudung online ni murah je, tak mahal tetapi jika dah ada jenama, memang mahal jual tudung ni dan untung pun banyak. Di manakah kita nak belajar cara-cara bisnes jual tudung online ni?

Cara buat bisnes jual tudung online


Facebook adalah lubuk untuk cari pembeli tudung, tak di nafikan tetapi bagaimana caranya nak cari pembeli tudung di facebook? Orang kata buat fb page kan. Ramai yang buat tetapi gagal.

Seebenarnya banyak benda kena tahu dalam bisnes tudung online ni. Daripada cari pemborong tudung yang berkualiti, tukang jahit, cara letak harga tudung supaya tak nyusahkan pembeli dan peniaga tudung dan banyak lagi.

Ada seorang penjual tudung online ni berkongsi pengalaman mahal dia. Sekarang beliau telah jana wang 5 angka sebulan dengan jual tudung. Dah 6 tahun beliau terlibat dengan bisnes tudung.

[+] rm15000 sebulan jual tudung online

Kalau nak baca pengalaman beliau jual tudung dari A sampai Z, boleh baca panduan cara buat bisnes tudung online ni. Banyak ilmu yang di kongsi. Nampak gambar si penjual tudung ni pun, ikhlas je. Boleh percaya ni.

Cara betul guna tool Google Keyword Planner untuk promosi affiliate Jobdirumah

thumbnail
Panduan kali ini adalah mengenai cara guna tool Google Keyword Planner untuk mempromosikan affiliate seperti jobdirumah bagi menambah pendapatan sambilan anda. Seperti yang anda semua tahu, produk kerjaya seperti jobdirumah ini ialah salah satu produk laris dalam dunia affilaite Malaysia. Setiap bulan sale panduan bekerja dari rumah jobdirumah ni boleh memberikan pendapatan kepada blogger melebihi rm500 bergantung kepada jenis dan hebatnya teknik promosi seseorang blogger tersebut.
Cara nak guna tool Google Keyword Planner telah di minta oleh beberapa orang pelawat blog ini untuk saya kongsikan. Saya menggunakan keyword planner untuk memantap SEO blog yang mempromosi affiliate jobdirumah dan pulangan memang memberikan kelainan dan memeranjat saya kerana tak sangkat affiliate telah memberikan pulangan yang banyak.

Cara betul guna tool Google Keyword Planner


Apa yang kami kongsikan mengenai Google Keyword Planner ni mudah sahaja dan paling simple. Tak perlu nak advance sangat sebab apa yang saya cuba kongsikan ini ialah apa yang saya sendiri amalkan dan ternyata membantu saya dalam mempromosikan affiliate jobdirumah. Panduan pengunaan keyword planner ni juga adalah untuk menyokong panduan saya tentang cara betul promosi affiliate Jobdirumah.

1. Sign in di Google Keyword Planner. Kalau belum ada akaun, silalah daftar guna gmail sahaja. Biasanya google dah link keyword planner dengan gmail atau google akaun.



2. Bila dah sign in atau login ke Keyword Planner, anda akan di bawa ke page seperti di bawah dan anda kena klik di tempat yang saya tandakan warna merah seperti gambar di bawah. Anda nak isi ruang lain pun boleh tetapi memandangkan panduan Keyword Planner ni simple sahaja dan memang yang saya amalkan, jadi sebagai permulaan saya sarankan anda ikut apa yang saya buat dulu.




3. Anda akan di minta untuk memasukkan patah-patah perkataan yang anda nak tahu keyword berkaitan dengannya. Kat sini saya buat contoh ' kerja kosong ' dan tekan butang biru ' Get idea '. Jika anda mahukan tahu tentang keyword ' jobdirumah ' anda tulis perkataan tersebut dalam ruang ini. 

Anda boleh pelbagai carian anda dengan menggunakan perkataan-perkataan yang seangkatan dengan jobdirumah. Tanda * yang saya buat tanda merah dalam gambar di bawah adalah untuk anda set seperti berapa carian min dalam sebulan sesuatu perkataan supaya apa yang di tunjukkan oleh Keyword Planner adalah perkataan yang banyak carian di goole sahaja. Tak semestinya anda isi setting ini. saya tak setting apa-apa kat ruang ni.




4. Lepas tu, akan keluar perkataan-perkataan yang sering di cari di google yang berkaitan dengan perkataan yang anda tulis dalam langkah 3 di atas. Saya akan klik yang mempunyai " Avg monthly searches " tertinggi untuk melihat senarai keyword yang lain. Inilah hebatnya google keyword planner untuk saya dan anda.



5. Akhirnya, akan keluar senarai keyword. Anda copy senarai keyword ni dan simpan dalam excel/word untuk anda guna sebagai rujukan semasa menulis artikel di blog. Jadikan keyword ini sebagai tajuk artikel dan masukkan di dalam artikel anda keyword ini. 

Sebaiknya satu artikel hanya fokuskan kepada satu keyword sahaja. Jadi anda kena menulis banyak artikel untuk berjaya di dalam mempromosikan affiliate seperti jobdirumah. Kejayaan di depan anda, anda hanya berikan masa untuk anda tulis artikel sahaja. Caranya sudah betul sebab saya dah buktikan dengan pendapatan affiliate jobdirumah yang saya dapat setiap bulan.





Itulah perkongsian saya tentang cara nak guna tool Google Keyword Planner untuk mempromosikan affiliate seperti kerja part time dari rumah dan saya telah buktikan panduan ini telah berjaya. Besar harapan saya jika anda boleh linkkan artikel ini di dalam artikel di mana anda berjaya mendapat duit daripada jobdirumah nanti. Ambil masa ( mungkin 3 bulan ) untuk menulis artikel dan rank di google dan bersaing dengan saya serta blogger yang lain dalam search engine.

Nak cuba buat duit dengan affiliate Jobdirumah? Bulan May 2016 saya dapat lebih dari 40 sales dengan menggunakan teknik yang sama!

Cara daftar jadi pemandu Uber online

thumbnail
Info ini adalah mengenai cara daftar untuk jadi pemandu uber. Cara untuk jadi driver uber ni senang je, nak daftar senang sahaja tak memerlukan skill yang tinggi. Malah anda juga akan di berika insentif yang menarik jika anda menjadi pemadu uber. kalah grad car tuh.

Untuk daftar jadi pemandu uber, anda memerlukan beberapa dokumen penting. Nanti anda semak kat bawah. Serius saya cakap, jadi pemandu uber memang boleh menambah pendapatan anda. Uber tengah meletup kat Malaysia, jadi ini peluang baik bagi anda. Pastikan kereta anda berumur tak lebih dari 7 tahun. Maknaya kereta tak boleh yang lama la nih.

Cara senang daftar jadi pemandu Uber online


Cara nak daftar pemandu uber ni taklah susah sangat. Tak perlu nak pergi kursus apa pun seperti dulu. Terdapat beberapa langkah untuk daftar jadi pemandu uber ni.

1. Anda kena sediakan 3 dokumen penting iaitu salinan softcopy ic anda, softcopy lesen memandu dan softcopy cover note insuran kereta anda. Untuk senang, anda ambil gambar ketiga-tiga dokumen ini guna smartphone anda. Pastikan terang ya dan boleh nampak nama anda dan info penting yang lain. Dokumen untuk anda upload masa daftar jap lagi ( upload tu ialah hantar dokumen-dokumen tu ke uber )

2. Anda kena daftar dengan uber secara online. Sekarang semua main online je senang sikit. Tak payah nak pergi ke pejabat uber tuh. Anda kena masuk website uber untuk daftar jadi pemandu uber. Untuk memudahkan anda, anda boleh klik link di bawah untuk daftar, sama juga.

Daftar Uber online ( klik sini )

3.  Isikan maklumat penting diri anda seperti email dan sebagainya. bagi alamat tempat tinggal anda. Untuk pengetahuan anda, walaupun ada berada di Shah Alam ( contohnya ), anda masih boleh jadi pemandu uber di kawasan lain. Masa pendaftaran pemandu uber ni, anda akan di minta untuk memberikan 3 dokumen tadi iaitu salinan ic, salinan lesen memandu dan salinan cover note insuran kereta anda. Anda upload ke uber masa daftar.

4. Lepas itu,  anda cari applikasi " Uber partner " dekat google play smartphone anda dan download applikasi tersebut. Logi Uber partner adalah seperti di bawah.

Cara daftar jadi pemandu grabcaronline
Logo applikasi Uber Partner

5. Lepas tu anda log in ke applikasi uber partner yang anda download menggunakan email/ no telefon dan password yang anda berikan semasa mendaftar ( langkah 2 ). Anda kena tunggu 2-3 hari untuk pihak uber aktifkan akaun anda. dari semasa ke semasa anda on applikasi uber partner anda untuk mengetahui status anda. Hinggalah pihak uber akan menghantar email kepada anda mengatakan akaun anda telah aktif. Contoh email dari uber:


pemandu grabcar
Email pengaktifan Uber


6. Anda ready untuk jadi pemandu uber dan mula membuat duit dengan menjadi pemandu uber,

Itulah langkah-langkah untuk mendaftar sebagai pemandu uber. Senang je nak dapat customer dan anda boleh juga buat secara part time.

Berminat? Anda boleh daftar pemandu uber hari ni juga.

DAFTAR Uber secara Online!

Pelaburan unit trust merugikan?

thumbnail
Saya terasa rugi pula melabur dalam unit trust ni. Banyak yang saya baca ialah benda yang indah-indah sahaja tentant unit trust ni tetapi lupa untuk mencari tetang kelemahan UT ni.

Dah ada duit simpanan sikit dalam 10k, saya melabur dalam unit trust dengan harapan lagi cepat melabur lagi banyak dapat untung untuk compounding interest. Ini yang di berikan oleh ejen unit trust dan selalu di gembar gemburkan. Apa itu compound interest.

Tetapi sekarang niat saya dah berubah daripada nak melabur dalam unit trust kepada melabur dalam property pula – property investment. Ingat nak beli rumah sebelum umur 30. Sakit-sakit dulu senang kemudian kata orang yang mahir dalam pelaburan hartanah.

Saya rasa nak beli UT ni tak sesuai dengan saya buat masa ni, baik melabur dalam property kan, sudah pasti untung.

Nak keluarkan duit dari unit trust ni tak untung sebab UT ni untuk long term iaitu pelaburan lebih dari 3 tahun baru ada untung.

best unit trust fubd in Malaysia


Dalam di lema.

Dalam unit amanah ni kan, sebenarnya bukan macam main saham. Saham setiap hari boleh semak untung ke rugi, UT ni lain sikit sebab dia untuk long term. Sebab tu ejen unit amanah yang baik akan update setiap 6 bulan. Kalau nak setiap bulan pun boleh diorang buat tetapi takde le Nampak beza sangat.

Benda ni normal kalau main unit amanah.

Unit trust investment ni dah macam sesuai untuk orang tua sahaja. Bagi orang muda ni, lebih sesuai melabur dalam property.

Teknik memaksimun pelaburan unit amanah!

Ini sebenarnya berdasarkan matlamat kewangan kita. Buat masa sekarang, rasanya melabur dalam hartanah lebih penting. Melabur dalam unit amanah ni lambatla nak untung. Kalau simpanan dah banyak, boleh la try unit trust ni.

Kesimpulannya, saya cadangkan:

Keluarkan duit unit trust dan simpan dalam ASB – bila-bila masa sahaja boleh keluarkan dan gunakan untuk benda lain. Rasanya kalau ada cash, simpan ASB lebih baik dari unit trust.


Melabur dalam hartanah – ini sesuai untuk semua orang. Korbankan dulu gayahidup buat masa ni, beli rumah dulu. Saya pasti anda tak akan menyesal nanti.

Cara menang kontrak atau sebutharga atau tender kerajaan

thumbnail
Anda mungkin biasa mendengar kontrak atau tender kerajaan bukan? Tidak terlintaskah di fikiran anda untuk join serta mendapatkan kontrak kerajaan ni? Mungkin and fikir susah dan tidak mempunyai syarikat sendiri.

Anda juga fikir, susah nak dapat kontrak kerajaan ni. Anda sebenarnya silap sebab cara nak menang kontrak kerajaan ni tidaklah susah mana. Jika anda ada  ilmunya, anda pun boleh dapat tender kerajaan bukan hanya sekali, malah berkali-kali kerana kerajaan  juga memerlukan produk dan perkhidmatan setiap masa untuk kementerian dan agensi kerajaan berfungsi dengan baik.

Mungkin anda fikir, kena ada kabel barulah senang dapat. Itu dulu mungkin la, sekarang tidak lagi kerana system pengurusan kerajaan telah di pertingkatkan. Anda juga ada peluang untuk menang kontrak kerajaan sama macam  orang lain. Tapi anda kena tahu rahsianya untuk menang dengan kerajaan ni.

menang kontrak kerajaan


Tips untuk menang tender kerajaan?


Nak sediakan produk atau perkhidmatan kepada kerajaan ni ada banyak caranya seperti pembelian terus, sebutharga dan masuk tender.

Anda tahu tak itu semua. Kalau tak tahu, anda kena siapkan diri dengan ilmu sebutharga kerajaan dulu sebelum mencuba sebab banyak yang anda perlu tahu.

Tetapi jika ada yang sudi berkongsi pengalaman 10 tahun sebagai kakitangan kerajaan dalam mengurus, mengendali dan menilai kontrak kerajaan , anda nak tak? Semestinya kan, saya pun nak juga dapatpengalaman 10 tahun handle kontrak ni.

Ini dah boleh short cut untuk menang kontrak kerajaan.

Banyak yang anda kena tahu untuk menang sebutharga kerajaan ni seperti:

Kat mana  nak dapat info tender. Kalau kat paper tu biasa tetapi kat mana boleh dapat info sebelum tender di keluarkan. Haa yang ni mahal ni sebab syarikat lain tak tahu tapi anda sudah tahu. Penting kan.

Cara nak guna eperolehan dan ebidding. Kerajaan sekarang dah menggunakan online system untuk tender atau kontrak ni. Anda kena tahu semua ni tapi jangan risau ada panduan langkah demo langkah yang di sediakan untuk anda.

Cara menang tender kerajaan

Kesilapan-kesilapan kontraktor ketika isi boring tender. Anda kena tahu ni supaya tender anda boleh di proses. Kalau isi boring pun salah atau tidak lengkap, macam mana nak menang tender kerajaan.

Bagaimana markah tender di berikan. Ini penting supaya anda dapat markah tinggi dan Berjaya dalam tender.

Belum ada syarikat, boleh juga ke?


Boleh. Jika anda baru nak berjinak-jinak masuk tender kerajaan, ada juga tip yang di berikan bermula daripada daftar syarikat hinggalah cara masuk tender beserta dengan template-template boring sekali.
Template seperti portfolio syarikat, pricing nak masuk tender, template invoice, tender dan cover letter di berikan percuma kepada anda. 

Anda Cuma perlu isi tempat kosong sahaja dengan ayat-ayat anda. Senang kan. Tak perlu upah mereka yang tahu untuk buat untuk anda sebab anda boleh buat sendiri dengan bantuan Panduan menang tender kerajaan ni.


Cubalah masuk tender kerajaan, mana tahu rezeki anda ada kat sini.

Featured post

Tip buat kerja separuh masa di rumah

Terdapat banyak cara untuk membuat kerja secara full time ataupun secara separuh masa di rumah. Dan dah ramai yang berjaya dan ramai juga...