Home » , » Unit Trust Public Mutual 2015 - Tip Melabur Unit Trust

Unit Trust Public Mutual 2015 - Tip Melabur Unit Trust

Unit Trust Public Mutual 2015. Di Malaysia, banyak tempat anda boleh melabur.  Salah satunya ialah dengan melabur di dalam unit trust seperti unit trust public Mutual. Kenapa unit trust? Unit trust ni mudah sahaja nak melabur bukan seperti melabur dalam pasaran saham.

Terdapat ramai ejen unit trust ( UTC – Unit Trust Consultant ) yang boleh memberikan bimbingan kepada anda cara melabur yang betul dalam unit trust public mutual. Anda bagi sahaja no telefon, UTC akan menelefon anda kerana itu memang kerja UTC.

Info Unit Trust Yang Anda Patut Tahu


Info unit trust. Sebelum melabur dalam unit trust, anda mesti mengetahu serba sedikit mengenai unit trust ni. Dalam unit trust, konsepnya mudah di mana wang daripada pelabur unit trust akan di kumpul di dalam satu dana dan dana tersebut akan di gunakan untuk membeli saham-saham yang berprestasi tinggi mengikut jenis dana yang di beli oleh pelabur ( anda ).
keuntungan melabur dalam unit trust
Contoh keuntungan dalam laporan unit trust


Dana unit trust ni terbahagi kepada tiga iaitu berisiko rendah, sederhana dan tinggi. Bagi dana berisiko tinggi, potensi keuntungan dan kerugian juga adalah tinggi. Dana ini biasa menjadi rebutan pelabur unit trust yang masih muda ( umur bawah 40 tahun ).

Cara Melabur Dalam Unit Trust


Cara melabur dalam unit trust senang sahaja jika anda mengunakan khidmat ejen unit trust public mutual untuk melabur. Jika anda nak melabur tanpa ejen, anda kena pergi ke cawangan public mutual yang berdekatan. Lebih senang jika anda melabur melalui ejen unit trust kerana mereka akan menolong anda untuk mengisi boring-borang yang berkaitan.

Anda boleh melabur dalam dua cara:

Guna duit kwsp – jika anda hendak menggunakan  duit kwsp anda, ada pengiraan yang boleh melayakkan anda mengeluarkan sebahagian duit kwsp untuk di laburkan dalam unit trust. Cara ini adalah sah dan tidak menyalahi peraturan. Kos yang di kenakan juga rendah berbanding dengan cara tunai. Anda isi beberapa boring ( biasanya UTC akan tolong isikan, anda hanya tandatangan borang tersebut ) dan juga boring untuk mengarahkan kwsp supaya mengeluarkan sejumlah duit untuk di laburkan dalam unit trust.


Guna duit tunai – secara tunai ini bagus tetapi kos yang di kenakan lebih tinggi jika anda menggunakan wang daripada kwsp. UTC suka pelabur yang menggunakan pelaburan tunai kerana mereka akan mendapat komisen yang lebih tinggi.

Setelah cara pelaburan di tetapkan, anda akan memilih dana mana yang sesuai untuk anda berdasarkan pendapatan, umur dan tahap risiko yang boleh anda ambil. Dalam hal ini, UTC akan memberikan nasihat kepada anda  dana mana yang sesuai ( semestinya dana yang mempunyai potensi keuntungan yang tinggi ).

Dimana Wang Anda Di laburkan


Setelah membeli dana / dana-dana unit trust, kemanakah wang anda akan di laburkan. Wang anda akan di laburkan mengikut dana yang di ambil kerana dana tertentu akan di laburkan untuk membeli saham syarikat tertentu seperti maxis, digi dan petronas.

Tempat wang anda di laburkan adalah mengikut dana yang pelabur beli, sebagai contohnya:

Keuntungan Unit Trust Public Mutual


Unit trust ni sentiasa untung ke? Tidak juga, ada yang rugi. Melabur unit trust adalah untung jangka masa panjang iaitu lebih daripada 3 tahun. Kalau nak melabur dalam jangka masa pendek, unit trust tak sesuai untuk anda kerana anda tidak boleh nampak keuntungannya.

Keuntungan bergantung kepada jenis dana juga di mana dana yang berisiko tinggi biasanya akan mendapat  keuntungan yang tinggi dan juga kerugian yang tinggi. Jadi di sini anda kena perhatikan average potensi keuntungan dana ini untuk tahun yang lepas-lepas walaupun keuntungan masa lampau tidak menjamin keuntungan masa hadapan.


Tiada jaminan anda akan untung dalam unit trust. Turun naik harga dana adalah perkara biasa. Pastikan anda melabur dalam  dana yang sesuai dengan anda.


Terima kasih kerana membaca Unit Trust Public Mutual 2015 - Tip Melabur Unit Trust. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan:



62 Komen:

  1. Assalam. Para pelabur area kl-rawang yg berminat dgn unit amanah, blh hubungi sy utk penerangan. Mr Hakim 0129252227 (tel/sms/whatapps)

    BalasPadam
  2. Sharing yang bagus to blog owner. Saya adalah Unit Trust Consultant (UTC) - agen unit trust investment untuk Public Mutual & berlokasi di Johor Bahru. Bagi sesiapa yang berminat melabur dalam Unit Trust, boleh lah juga hubungi saya melalui mobile atau email. Jika hanya ingin mengemukakan soalan, anda juga dialu-alukan. Terima kasih.
    .
    Jas
    Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
    Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
    T: +6017-7055 381
    E: jas.elegant@gmail.com
    W: www.facebook.com/investment.unittrust
    .
    " Why not try, let's say 10 years investment period & gain minimum 9% profit per year? Reports on fund past performance available just to show the ability of the fund. Feel free to request for one ! "

    BalasPadam
  3. Tanpa Nama15/1/16

    hi
    katakan ada pelabur berminat untuk melabur selama 10 tahun dengan pelaburan lump sum.adakah terdapat risiko pelabur kehilangan kesemua modal?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tipdanpanduan15/1/16

      Pelaburan lum sum selama 10 tahun secara kasarnya boleh memberikan keuntungan bergantung kpd dana mana wang tersebut di laburkan.

      UTC akan menasihati anda untuk membuat pelaburan dalam dana yang sesuai. Pemilihan UTC sangat penting.

      Padam
    2. Setuju dengan komen dari owner blog. Pandangan saya, dalam pelaburan - tiada istilah GUARANTEE dibenarkan untuk beri harapan kepada pelabur. Walaupun pengurus dana tahu pasti tentang potensi sesuatu akaun. Yang lebih penting adalah cuba memahami aktiviti dana yang dipilih. Contohnya, jika 1 dana itu ada melabur ke syarikat Petronas (oil & gas), kita boleh bertanya pada diri sendiri, adakah jika krisis ekonomi berlaku - ramai akan berhenti beli minyak & tidak memandu kereta? Dari sini, kita sendiri akan sedar betapa pentingnya untuk tahu ke mana duit kita dilaburkan & kita sendiri akan ada konfiden dengan keputusan yang kita buat. Jika berminat hendak dapatkan info lanjut, boleh lah sms saya atau emel saya maklumat anda: *NAMA *TEL & *EMAIL ADDRESS anda. Terima kasih.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
  4. pm sye puan..atau wssap..ingin tahu lanjut dengan UT....risau akan risiko di ambil.0137068478.wsaap

    BalasPadam
  5. tipdanpanduan19/1/16

    harap post ni bermanfaat utk bakal pelabut dan UTC juga.

    BalasPadam
  6. Ya ia bermanfaat.. Setuju, UTC juga perlu panduan. Setiap hari sentiasa ada pelajaran yang baru boleh dipelajari. Terima kasih.
    .
    Jas
    Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
    Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
    T: +6017-7055 381
    E: jas.elegant@gmail.com
    W: www.facebook.com/investment.unittrust

    BalasPadam
  7. apakah perbezaan diantara public mutual dengan public investment bank? saya kurang jelas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi Eizzat.
      .
      Untuk pengetahuan anda, Public Mutual Berhad adalah anak syarikat milik penuh Public Bank Berhad (owner sama). Public Mutual Berhad ditubuhkan untuk menguruskan unit trust investment.
      .
      Jika berminat hendak dapatkan info lanjut, boleh lah sms saya atau emel saya maklumat anda: *NAMA *TEL & *EMAIL ADDRESS anda. Terima kasih.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
    2. Wasap sy puan..sy berminat nk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai public mutual..0179134030..tq

      Padam
    3. PM Done. Hope to keep in touch.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
  8. apakah perbezaan diantara public mutual dengan public investment bank? saya kurang jelas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi Eizzat.
      .
      Untuk pengetahuan anda, Public Mutual Berhad adalah anak syarikat milik penuh Public Bank Berhad (owner sama). Public Mutual Berhad ditubuhkan untuk menguruskan unit trust investment.
      .
      Jika berminat hendak dapatkan info lanjut, boleh lah sms saya atau emel saya maklumat anda: *NAMA *TEL & *EMAIL ADDRESS anda. Terima kasih.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
  9. Hi,

    Looking to know more and details about unit trust Public Mutual,
    feel free to contact me

    Regards,
    Hazwan Ismail
    0183208709

    BalasPadam
  10. PM Done. Hope to keep in touch.
    .
    Jas
    Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
    Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
    T: +6017-7055 381
    E: jas.elegant@gmail.com
    W: www.facebook.com/investment.unittrust

    BalasPadam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  12. Wassap sy puan..sy nak blaja pasal public mutual nie..0133536735..

    BalasPadam
    Balasan
    1. PM Done. Hope to keep in touch.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  13. Sy berminat dgn UT.0173836113

    BalasPadam
    Balasan
    1. PM Done. Hope to keep in touch.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
  14. Firdaus Norlizan29/2/16

    Berminat utk melabur UT

    Kalau boleh ejen dari Keningau, Sabah.

    Pm / wassup 0194517470

    BalasPadam
  15. Minimum permulaan pelaburan public mutual berapa rm

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi En. Sabri.
      Minimum amount untuk permulaan pelaburan adalah RM 1000.
      Boleh anda sms kan ke 017-7055381 akan EMAIL ADDRESS & MOBILE NO. anda? Saya boleh emelkan anda basic info tentang pelaburan Unit Trust ini & memberikan penjelasan lanjut. Terima kasih.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
  16. Minimum permulaan pelaburan public mutual berapa rm

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi En. Sabri.
      Minimum amount untuk permulaan pelaburan adalah RM 1000.
      Boleh anda sms kan ke 017-7055381 akan EMAIL ADDRESS & MOBILE NO. anda? Saya boleh emelkan anda basic info tentang pelaburan Unit Trust ini & memberikan penjelasan lanjut. Terima kasih.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
  17. panduan yang sgt berguna kepada sesiapa yang mempunyai objektif masa depan. dengan keadaan ekonomi kita skrg, amatlah sesuai unt melabur kerana harga seunit sgt rendah. apabila market ampuh, harga akan mencanak naik. ini bukan guarantee tp possibility. unt maklumat lanjut ws sy di 0125297969 (kedah, perlis, perak). tq admin

    BalasPadam
  18. panduan yang sgt berguna kepada sesiapa yang mempunyai objektif masa depan. dengan keadaan ekonomi kita skrg, amatlah sesuai unt melabur kerana harga seunit sgt rendah. apabila market ampuh, harga akan mencanak naik. ini bukan guarantee tp possibility. unt maklumat lanjut ws sy di 0125297969 (kedah, perlis, perak). tq admin

    BalasPadam
  19. Utc area sepang nilai Ada x

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Selamat tengahari En. Mohd Fadzil. Saya boleh assist & lokasi anda dalam area tugas utama saya juga.

      Boleh anda sms kan ke 017-7055381 akan EMAIL ADDRESS & MOBILE NO. anda? Saya boleh emelkan anda basic info tentang pelaburan Unit Trust ini & memberikan penjelasan lanjut. Terima kasih.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
  20. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  21. Selamat pagi. saya anuar dari banting, bagai mana untuk saya mendapatkan statement penuh tahunan untuk pelabuaran saya. Sebelum ini saya cuba dapatkan daripada UTC tetapi sehingga kini masih tiada khabar berita. Saya buat pelaburan melalui potongan KWSP.
    Harap boleh bantu saya.

    BalasPadam
  22. Tuan,

    Sekiranya saya buat pelaburan secara tunai sebanyak RM 5,000.00. berapakan anggaran keuntungan yang saya boleh terima secara bulanan. dan adakah keuntungan tersebut boleh saya keluarkan untuk kegunaan saya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Info: Selain agent peribadi anda, anda boleh call Customer Service number sendiri untuk bantuan semakan baki pelaburan anda.
      .
      Customer Service Hotline (Public Mutual): +603-6207 5000
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. Ini bukan skim cepat kaya & tidak menjanjikan untung bulanan. Pelaburan unit trust bersama Public Mutual ini adalah untuk pelaburan jangka masa panjang sahaja & dinasihatkan melabur lebih dari 5 tahun supaya anda dapat memaksimumkan dividen / keuntungan. Anggaran untung tahunan adalah minimum 9%-15%.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
  23. mcm bermunit ja.. 4 future

    BalasPadam
  24. mcm bermunit ja.. 4 future

    BalasPadam
  25. Salam 1Malaysia...Saya UTC agent for Public Mutual,area Kulim/SP/Butterworth/Penang. PM saya kalau nak pasif income melalui retirement bila pencen tru 1 million units investment. Boleh melabur dari EPF#1 & cash. Mr Rao, 0164506856

    BalasPadam
  26. Salam cik jas boleh tk kongsi sedikit kejayaan cik jas didalam pelaburan di PM ni,sy berminat utk cuba,masih membaca2 feedback

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wslm.

      Hi AnakMerdeka.
      Jika berminat berhubung dengan saya, boleh lah sms saya atau emel saya maklumat anda: *NAMA *TEL & *EMAIL ADDRESS anda. Saya pasti akan jelaskan lebih lanjut nanti. Terima kasih.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
  27. Salam cik jas boleh tk kongsi sedikit kejayaan cik jas didalam pelaburan di PM ni,sy berminat utk cuba,masih membaca2 feedback

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wslm.

      Hi AnakMerdeka.
      Jika berminat berhubung dengan saya, boleh lah sms saya atau emel saya maklumat anda: *NAMA *TEL & *EMAIL ADDRESS anda. Saya pasti akan jelaskan lebih lanjut nanti. Terima kasih.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
  28. Jika Kita labur guna EPF DLM public mutual fund tapi rasa tidak menguntungkan,risiko tinggi dan ingin mengeluarkan /penebusan kembali,adakah dibenarkan kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selling all units (atau transfer balik semua ke dalam akaun KWSP) memang dibenarkan. Isi form sahaja & lepas submit tunggu approval of transaction. Itu terpulang kepada anda dalam membuat keputusan. Tugas ejen/consultant hanyalah MENASIHATI anda.
      .
      Pendapat saya, jika anda nak lock capital+gain, anda boleh request for switching to BOND FUND & switch semula ke equity fund bila harga unit rendah untuk memaksimumkan keuntungan. Switching fee hanya RM25 per switch. Anda sendiri perlu check market & decide sendiri.
      .
      In another point of view, anda sebagusnya juga tidak membuat sebarang kesimpulan jika baru sahaja melabur setahun dua kerana ini adalah pelaburan jangka masa panjang sebagusnya above 5 years.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust
      .
      " Why not try, let's say 10 years investment period & gain minimum 9% profit per year? Reports on fund past performance available just to show the ability of the fund. Feel free to request for one ! "

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  29. Mcm ASB maybe dapat 6% setahun, tabung Hj 7% ...koperasi tentera min 12% setahun.....adakah public mutual fund (PISSF) juga lebih tinggi % keuntunganya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untuk semak FUND PERFORMANCE CHART (tempoh pelaburan 1 tahun, 3 tahun, 5 tahun, 10 tahun etc), sila lawati www.publicmutual.com.my & pergi ke PRODUCT > UNIT TRUST > FUND PERFORMANCE CHART
      .
      Ikutlah arahan seterusnya yang tertera di web. Tempoh pelaburan berbeza menunjukkan % performance yang berbeza.
      .
      Ia menunjukkan past performance dana-dana yang ada di bawah Public Mutual.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust
      .
      " Why not try, let's say 10 years investment period & gain minimum 9% profit per year? Reports on fund past performance available just to show the ability of the fund. Feel free to request for one ! "

      Padam
  30. Saya dah semak PISSF Saya sejak 2013....hingga terkini ,total return 11.06%

    Maksudnya adakah Saya rugi atau untung?
    Jika KT boleh beri 12% setahun ,total 36% return ,mana YG lebih baik?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Jawapan saya sama macam yang saya telah berikan di atas. Saya rasa banyak lagi yang awak belum jelas tentang pelaburan ini. Awak juga sepertinya ingin membuat kesimpulan awal walau baru melabur 2 tahun lebih. Saya nasihatkan awak hubungi agen peribadi awak secara terus / call Public Mutual Customer Service untuk analisa specific akaun anda.
      .
      Sekiranya masih perlukan pendapat & nasihat saya, silakan hubungi saya secara peribadi & terus. Boleh call saya di 017-7055381.
      .
      Terima kasih.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
  31. Ada ada buat semakan 8 tahun performance Public Islamic sector select fund ...total return from 3 Dec 2007 to 1 Jul 2016 adakah 59.18 % bersamaan 7.39% setahun.
    Adakah pemahaman Saya ITU betul?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Aidilfitri.
      .
      Sekiranya masih perlukan pendapat & nasihat saya, silakan hubungi saya secara peribadi & terus.
      .
      Terima kasih.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
  32. Jika hanya pulangan 59.18% bagi 8 tahun (7.39% setahun) ,adakah ITU rendah?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Aidilfitri.
      .
      Sekiranya masih perlukan pendapat & nasihat saya, silakan hubungi saya secara peribadi & terus.
      .
      Terima kasih.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
    2. jas wasap saya 0199725081 ryzal

      Padam
    3. Hi En. Ryzal.
      .
      Saya baru drop message via whatsapp kepada anda. Terima kasih.
      .
      Jas
      Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
      Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
      T: +6017-7055 381
      E: jas.elegant@gmail.com
      W: www.facebook.com/investment.unittrust

      Padam
  33. Assalamualaikum..
    Anda berminat utk melabur dlm unit trust melalui Epf atau cash? Sila call/whatsapp 011-32684888 (Farida). Saya akan bantu anda segera. Area Lembah Klang (Kl/Pj/Shah Alam/Sg Buloh/Gombak).

    BalasPadam

Featured post

Tip buat kerja separuh masa di rumah

Terdapat banyak cara untuk membuat kerja secara full time ataupun secara separuh masa di rumah. Dan dah ramai yang berjaya dan ramai juga...